Zijn er gezondheidsclaims goedgekeurd door EFSA aangaande BalanceOil?

DHA draagt bij aan het onderhouden van een normale hersenfunctie*.
*De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel dat een minimum van 40 mg DHA bevat per 100 g en 100 kcal. Om deze claim te dragen dient informatie te worden verstrekt aan de consument dat het bijdragende effect bereikt wordt met de dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Docosahexaeenzuur (DHA) opname via de moeder draagt bij aan de ontwikkeling van normale hersenen voor de feutus en kinderen die borstvoeding krijgen. Informatie dient te worden verstrekt aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dat het bijdragende effect bereikt wordt met de dagelijkse inname van 200 mg DHA bovenop de reeds aanbevolen hoeveelheid dagelijkse inname van Omega-3 vetzuren voor volwassenen, i.e. 250 mg EPA en DHA. De claim mag worden gebruikt voor voedsel dat voorziet in de dagelijkse inname van minimaal 200 mg DHA.

EPA en DHA dragen bij aan het normaal functioneren van het hart**.
**De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron is voor EPA en DHA zoals omschreven in de claim BRON VAN Omega-3 VETZUREN gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006. Om de claim te dragen zal informatie dienen te worden verstrekt dat het bijdragende effect bereikt wordt met de dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

Vitamine D draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem***.
***De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Een claim dat een voedsel product rijk is aan Omega-3 vetzuren, en elke claim dat dezelfde betekenis kan hebben voor de consument, mag enkel worden gebruikt als het product minstens 0,6 g alfa-linoleenzuur per 100 g en per 100 kcal, of tenminste 80 mg van de som van eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur per 100 g en per 100 kcal. Geanalyseerd en gecertificeerd aan de bron.

De extra virgin olie gebruikt in BalanceOil+ komt van Picual olijven welke koud geperst en speciaal geselecteerd worden om hun hoge concentratie polyfenolen (boven 750 mg/kg). Geanaliseerd en gecertificeerd aan de bron.

Olijfolie polefynolen dragen bij aan de bescherming van bloedlipiden tegen oxidatie****.
****De claim mag enkel worden gebruikt voor olijfolie welke minimaal 5 mg hydroxytyrosol en zijn afgeleiden (bijv. oleuropeinecomplex en tyrosol) per 20 gr olijfolie. Om de claim te dragen zal informatie worden verschaft aan de ... consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 20 gr olijfolie.

DHA draagt bij aan het behoud van normaal zicht*****.
*****De claim mag enkel gebruikt worden voor voedsel dat tenminste 40 mg DHA per 100 g en per 100 kcal. Om de claim te kunnen dragen zal informatie worden verschaft aan de de consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Docosahexaeenzuur (DHA) inname draagt bij aan de normale zichtontwikkeling bij kinderen tot de leeftijd van 12 maanden. Er zal informatie worden verschaft aan de de consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 100 mg DHA. Als de claim wordt gebruikt op vervolg-formule, zal het voedsel tenminste 0.3% vetzuren bevatten als DHA.

DHA en EPA dragen bij aan het onderhoud van een normaal bloed ******.
******De claim mag enkel gebruikt worden voor voedsel dat tenminste 2 g EPA en DHA heeft. Om de claim te kunnen dragen zal informatie worden verschaft aan... de consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 2 g EPA en DHA. Indien de claim word gebruikt voor voedingssupplementen en/of verrijkte voedingsmiddelen, zal ook informatie worden verschaft aan consumenten om de maximum dagelijkse inname van 5 g EPA en DHA gecombineerd te overschrijden. DHA draagt bij aan het onderhoud van een normaal bloed triglycerideniveau. De claim mag enkel gebruikt worden voor voedsel dat voorziet in een dagelijkse inname van tenminste 2 g DHA en welke DHA bevat gecombineerd met eicosapentaeenzuur (EPA). Om de claim te kunnen dragen zal informatie worden verschaft aan de consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 2 g EPA. Indien de claim word gebruikt voor voedingssupplementen en/of verrijkte voedingsmiddelen, zal ook informatie worden verschaft aan consumenten om de maximum dagelijkse inname van 5 g EPA en DHA gecombineerd te overschrijden.

DHA en EPA dragen bij aan het onderhoud van een normale bloeddruk*******.
*******De claim mag enkel gebruikt worden voor voedsel dat tenminste 3 g EPA en DHA. Om de claim te kunnen dragen zal informatie worden verschaft aan de de consument dat het bijdragende effect is behaald met een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA. Indien de claim word gebruikt voor voedingssupplementen en/of verrijkte voedingsmiddelen, zal ook informatie worden verschaft aan consumenten om de maximum dagelijkse inname van 5 g EPA en DHA gecombineerd te overschrijden.

Vitamine D draagt bij aan een normaal calcium niveau in het bloed********.
********De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Vitamine D draagt bij aan het normale onderhoud van botten*********.
*********De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Vitamine D draagt bij aan het normale onderhoud van de spierfunctie**********.
**********De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Vitamine D draagt bij aan het normale onderhoud van het gebit***********.
***********De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Vitamine D heeft een rol in het celdelings process************.
************De claim mag enkel worden gebruikt voor voedsel dat een bron voor vitamine D is als omschreven in de claim BRON VAN Vitamine D gepubliceerd bij het Annex to Regulation (EC) No 1924/2006.

Oliezuur (Omega-9) is een onverzadigd vet. Het vervangen van verzadigde vetten in het dieet met onverzadigde vetten draagt bij aan het onderhoud van normale bloed cholesterol niveaus.
Zinzino
Het bericht is vergrendeld voor nieuwe reacties.