Wat is het productieproces van BalanceOil+?


Waar komt de vis vandaan en kun je de ingrediënten opnoemen?

Ingrediënten in BalanceOil+:
  • Visolie
  • Koudgeperste olijfolie
  • Gemengde tocoferolen
  • Aroma´s (citrus, vanille, etc.)
  • Vitamine D.

BalanceOil wordt gemaakt door LYSI in IJsland.

De visolie die wordt gebruikt in de producten van BalanceOil+ is een selectieve bron visolie klasse 20/10 EPA/DHA (versus de industriestandaard van 18/12), met een uniek essentieel vetzuurprofiel voor zowel Omega-3 (EPA,
DHA, DPA) en Omega-7 (POA, VA).
De visoliën die we kiezen zijn afkomstig van kortlevende, in het wild gevangen, kleine pelagische vissen. In de eerste plaats zijn dit ansjovis, maar we nemen ook sardientjes en makreel mee.
Al onze olie is afkomstig uit visgebieden die zijn gecertificeerd door Friend of the Sea voor duurzaam vissen in niet-verontreinigde wateren, iets dat ecologisch absoluut noodzakelijk en essentieel is als het gaat om het verkrijgen van een hoogwaardige olie die vrij is van zware metalen, PCB's en andere gifstoffen.

De vis wordt zorgvuldig met stoom gekookt (in dit proces worden in geen enkel stadium chemicaliën of oplosmiddelen gebruikt) en vervolgens wordt de hele vis geperst om de olie terug te winnen (ongeveer 3-5% van de vis).
Zoals met alle visoliën moet de olie worden verfijnd via een proces van 4 stappen. Dit wordt gedaan door de fabrikant, LYSI in IJsland, en het elimineert smaken, geuren en alle milieuverontreinigingen die anders de kwaliteit van het product zouden kunnen bederven. Daarom voldoet onze visolie aan alle EFSA-, FDA- en andere strikte voorschriften
die over de hele wereld worden gevonden.

LYSI voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen en is GMP gecertificeerd voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Zo zijn ook de producten van BalanceOil+ GMP gecertificeerd.

Zinzino (Geüpdate )
Het bericht is vergrendeld voor nieuwe reacties.