Waarom gebruikt Zinzino plastic flessen in plaats van glas?


Glazen flessen of PET-flessen?
Welke van deze twee milieuvriendelijker is, kan lang worden beargumenteerd. Het komt er dus op aan aan welke van de voor- en nadelen u belangrijkst vindt, en wat de doorslaggevende factoren voor u zijn.

Voor Zinzino is het belangrijkst een gebruiksvriendelijke fles die gemakkelijk te hanteren is op weg naar de fabriek, voor de werknemers in de fabriek en op weg naar de klant.

Aangezien we producten per post verzenden, zijn gewicht en sterkte belangrijk voor ons. PET is licht en sterk en breekt niet. Zo kunnen de flessen licht verpakt worden op weg naar de fabriek. Een laag gewicht verbruikt minder energie tijdens het transport en maakt het hanteren tijdens de productie eenvoudig. Afgewerkte flessen kunnen worden verpakt in eenvoudige, in krimpfolie verpakte sixpacks en ze hebben geen secundaire verpakking nodig in dozen zoals glas. Op weg van het magazijn naar de klant is het verpakken ook licht en eenvoudig, maar sterk, en falen bij het verpakken is uiterst zeldzaam.

PET is een van de gemakkelijkst recyclebare kunststoffen. Op dit moment is de recycling van donker gekleurd PET nog niet erg ontwikkeld, maar daar gaat in de nabije toekomst verandering in komen. Zinzino volgt de ontwikkeling om op het juiste moment over te kunnen stappen op gerecycled PET.


rPET:
PET-plastic is een van de gemakkelijkst recyclebare kunststoffen. PET wordt in zeer grote mate gebruikt voor eten en drinken. Vooral water en andere dranken in helder PET. Voor dit segment zijn er goede recyclingprogramma's, zelfs met doelstellingen voor recyclingpercentages in de EU. Maar het is een “closed circuit” recycling, d.w.z. helder PET uit drankflessen wordt gerecycleerd tot helder PET voor drankflessen.

We hebben donker PET nodig voor onze olieflessen om het product te bewaren. Maar voor donkere PET-flessen zijn er nog niet zulke goede recyclingprogramma's. Donkere PET-flessen van gerecycled materiaal, het zogenaamde rPET, zijn dus niet zo makkelijk te verkrijgen met de juiste kwaliteit en in de grote hoeveelheden die we nodig hebben.

Voor Zinzino staat de kwaliteit van het product voorop, maar op dit moment is rPET geen realistische keuze.

Ongetwijfeld zal dit met de tijd verbeteren en donkere rPET zal een voor de hand liggende keuze zijn.

Klik hier voor ons certificaat, Packaging Declaration of Compliance, voor de flessen die we gebruiken.
Zinzino
Het bericht is vergrendeld voor nieuwe reacties.